dinsdag 18 september 2012

Sabetjohk bru

Afgelopen weekend zijn we naar Kåfjorddalen geweest, waar zich de diepste kloof (150 meter) van Noord-Europa bevindt: de Gorsa canyon. We gingen er niet naar toe om de kloof te bekijken, wat op zich al indrukwekkend zou zijn geweest, maar vanwege de brug die er recentelijk overheen is gelegd. De Sabetjohk bru. Dit was een initiatief van de gemeente Kåfjord om het toerisme aan te trekken.

We besloten zaterdag spontaan om samen met een paar collega's van Erik dit architectuur project te bekijken. We maakten er een kort weekendje weg van en overnachtten op de camping in Birtavarre. Voor een kortstondig vakantiegevoel was niet meer nodig dan een hutje met veranda, noorderlicht, en 's ochtends buiten ontbijten.

Onderweg naar Kåfjord langs de E6

Boven de smalle en diepe Gorsa canyon

De korte wandeling naar de brug was mooi en ging door gemakkelijk terrein, over oude paden die vroeger gebruikt werden voor de kopermijnbouw in dit gebied. De brug over de smalle, diepe kloof was indrukwekkend om te zien. Het was zeker de moeite waard om hiervoor de tocht naar Kåfjord te maken. Meer informatie over de brug en het project is hier te vinden.


de Sabetjohk bru
 


Na het bekijken van de brug liepen we met z'n allen verder naar een nabijgelegen hutje, waar we nog een uurtje koffie hebben gedronken in de zon en tussen de mooie herfstkleuren. Daarna ging ieder zijn eigen weg en begonnen wij aan de 170 kilometer terug naar Tromsø. Het was een leuk en ontspannen weekendje weg naar een plek waar we nog niet eerder waren geweest. Er valt hier nog steeds voldoende te ontdekken.


Herfst in Kåfjorddalen