dinsdag 3 april 2012

Ullstinden

Maandagochtend was het nog steeds stralend weer en besloten we meteen na het opstaan om de rugzakken weer in te pakken voor een tocht naar Ullstinden. Ullstinden is een prachtige berg op het vaste land van Tromsø, en met z'n 1078 meter hoogte een iets grotere uitdaging dan Lille Blåmannen van zondag. Alles zat mee. Zelfs bovenop de top was er geen zuchtje wind, en konden we een poos genieten van het geweldige uitzicht op de allermooiste plek van de wereld.

Wat een fantastische dag! We hebben veel zon gevangen en allebei een mooie kleur gekregen.

Ik was blij dat Erik had besloten om de spiegelreflex camera dit keer mee te nemen. Want eerlijk is eerlijk, voor mij zorgen de absolute noodzakelijkheden (=lawineuitrusting) voor meer dan voldoende gewicht op dit soort tochten.


Het eerste stuk door het bos omhoog

Veel mooie skisporen onder de top

Zoals op de foto's te zien is, zijn de bergen een populaire bestemming. Het is een grappig gezicht om de andere skieërs in plukjes, her en der verspreid, de berg op te zien lopen. Vaak een bonte verzameling in fel gekleurde outdoor kleding.

Gewoonlijk komen we altijd genoeg andere mensen tegen. Er is altijd een ski-spoor te volgen, wat het gemakkelijk maakt om de route te vinden. Gisteren telden we zeker 30 andere skieërs terwijl we omhoog liepen.


Lunchpauze op de top

Op de top kwamen we alweer een collega tegen van Erik, met zijn 10 jaar oude zoontje. Imponerend!

Uitzicht richting Lyngen / Svensby

Heerlijk naar beneden skieën!! Dit ben ik :-)Ik hoop dat er nog veel van dit soort prachtige dagen en tochten komen dit seizoen. Laat het nog maar even winter blijven.