donderdag 21 april 2011

Lille Blåmannen

We hebben inmiddels vernomen dat het in Nederland lekker warm lenteweer is.

Hier zitten we in de 'lente-winter'. Dit betekent mild winterweer: het seizoen ook waarin de meeste ski-trips gemaakt worden. Veel licht en zon. Temperaturen tussen de nul en vijf graden. Er valt deze winter waarschijnlijk geen nieuwe sneeuw meer, maar er ligt nog voldoende in de bergen om nog minstens een maand mee vooruit te kunnen.

Het is een algemeen geaccepteerd verschijnsel dat Noren af en toe ter plekke vrij nemen als het mooi weer is, om dan de bergen te gaan. Ik heb dit soort verhalen veel gehoord in de afgelopen jaren, maar zelf nog nooit meegemaakt. Maar deze week was het dan eindelijk zover. Afgelopen dinsdag was de eerste mooie zonnige dag na twee volle weken van slecht weer. Om 10 uur besloot mijn chef dat het toch echt zonde was om binnen te zitten. Hij zou een ski-tocht gaan maken en vroeg of we zin hadden om mee te gaan.

Ter plekke werd er een mooie berg uitgezocht, de 'lille blåmannen', en 2 uur later stonden we aan de voet van de berg. Vanaf de voet zijn we op ski's omhoog gelopen naar de top (ca. 700m) om daarvandaan weer naar beneden te skiën.
 

Dit was mijn eerste 'top-tur' ooit en ik moet zeggen dat het echt een fenomenale manier van skiën is. En omdat je hier heel veel bergen hebt en maar één ski-lift, is dit de meest gebruikelijke manier van skiën.Los van deze ski-tocht kan ik overigens vertellen dat het tot nu toe goed bevalt op het werk. Ik ben nu alweer bijna 3 maanden aan het werk. Het is een club van ongeveer 10 mensen. Er is een goede sfeer en er zit voldoende variatie en uitdaging in de projecten (zowel stedenbouwkundige als architectuurprojecten). Volgende keer wellicht wat meer over de projecten.