vrijdag 1 juni 2012

Straumsbukta

Woensdagochtend haalde ik een belangrijke deadline op het werk, en kon 's middags in alle rust samen met Bert en Leni een tochtje maken naar Kvaløya. We reden naar Straumsbukta en parkeerden bij het plaatselijke schooltje. De auto gaf aan dat het ter plaatse slechts 1 graad boven nul was, maar de zon liet zich tussendoor zien en dat was erg prettig na een aantal dagen met harde wind en sneeuwbuien.We liepen vanaf Straumsbukta een paar kilometer een mooi breed dal in, gedeeltelijk door het zompige veen, en gedeeltelijk over wat hardere ondergrond. Tussendoor kwamen we talloze meertjes tegen met mooie weerspiegeligen.

De laatste ijslaagjes op de plassen in het veenmoeras

En mooie spiegelingen in het water...

Onderweg kwamen we langs een open hutje, uitgerust met brandhout, een zaag en een bijl. Een typische plek waar mensen in de winter een vuurtje maken tijdens hun langlauftocht. Voor ons een heerlijke plek om te lunchen en even van het zonnetje te genieten.


Mmmm... Zon!!En daar kwam de volgende lichte sneeuwbui aan..

We liepen een groot gedeelte terug langs de oever van de Vollelva. Het werd een prachtige tocht, en het lijkt me een mooie plek om in de zomer nog eens op te zoeken, en dieper het dal in te trekken.


Op de terugweg naar Tromsø stopten we nog even bij Hella. Hella staat bekend om zijn sterke stromingen, en je kunt de meeuwen daar bijna hun vis uit het water zien pikken.De Bentsjordtinden komt hier weer bijna uit de wolken vandaan.

Het was een heerlijke middag, die we samen met Erik afsloten met een pizza in de stad.