zondag 3 juni 2012

Vannøya

Donderdag nam ik vrij om er nog een dagje met m'n ouders op uit te gaan. We hadden veel zin om een nieuwe plek in de buurt van Tromsø te ontdekken. Na een blik op Hanneke's blog was het duidelijk: het werd Vannøya. Vannøya is een vrij groot eiland ten noorden van Tromsø. We reden eerst 60 kilometer naar Hansnes, en zaten vervolgens een uur op de pont, die ook nog kort Karlsøy aan deed.

Karlsøy, vanaf de pont

Op Vannøya besloten we de oostkant van het eiland te bekijken. Het was heerlijk om over het eiland te rijden, en na elke bocht weer een nieuw prachtig uitzicht te hebben.
We beklommen een heuveltje langs de weg, vanwaar we uitzicht hadden over Fugløya. Vanaf de noordpunt van Lyngen hebben we dit eiland vaak als Fata Morgana in de verte zien liggen. Leuk om een keer zo dichtbij te zijn!Op Vannøya lopen enorm veel rendieren rond. We hebben er vast wel 100 gezien deze dag. Ze liepen langs de weg, op het strand, rond de huizen... overal!
en veel rendieren met jongen

Bij Kristoffervalen stopten we, en maakten een mooie wandeling langs de kust.


Prachtige, heldere kleuren!

Lunch!

Uitzicht op Slettnes
 
Na een paar uurtjes waren we terug bij de auto, en reden we rustig weer richting de pont. Onderweg zagen we nog meer rendieren, en een grote zee-arend die op een rots zat vlak naast de weg, maar weg vloog toen ik té dichtbij kwam met m'n camera.


Om half zes namen we de pont terug naar Hansnes. Twee uur later waren we thuis. We hebben nu al zin in onze volgende tocht naar Vannøya, om ook de westkant van dit mooie eiland te bekijken.

Het weer was vergeleken met de voorgaande dagen aanzienlijk opgeknapt, en voor het eerst deze week zou de middernachtzon ook echt te zien zijn. Bert, Leni en Erik gingen daarom om half tien nog met de fjellheisen de berg op. Ze waren niet de enigen die 's avonds laat nog van dit mooie licht genoten.B&L tijdens een late avondwandeling door de sneeuw, met uitzicht op Tromsø.

Het was alweer een topdag!!