dinsdag 22 januari 2013

Zon! (Surprise!)

De eerste topptur van het seizoen is een feit. Na dagenlang grijs weer leek het zondag een aardige dag te worden. We hadden zin om er weer eens op uit te gaan en het skiseizoen vroeg in te luiden. Na lang uitslapen, vertrokken we met onze randonnée ski's (maar zonder fatsoenlijke camera) richting Rødtinden (470 m).

Rond half twaalf gingen we de deur uit, wetende dat het om half drie alweer donker zou zijn. Terwijl we nietsvermoedend richting Kvaløya reden, was de lucht al oranje/roze gekleurd. Opeens was hij daar: de zon! Wat een verrassing! 20 januari was het nog maar, terwijl we allebei dachten dat de zon pas weer op de 21e te zien zou zijn. Net als vorig jaar was het een feest om hem weer te zien verschijnen. Waarom hadden we eigenlijk de camera thuis laten liggen? (dat doen we nooit!). Een iPhone plaatje:We liepen naar de top van Rødtinden in prachtig licht, met mooie weerspiegelingen in het water.

We waren duidelijk niet de enigen met dit plan. Toen we bijna bij de top waren, zagen we Eelke en Roy bovenop staan, wat ons trouwens niet verbaasde. Eelke had meteen haar camera in de aanslag en maakte nog wat plaatjes van onze aankomst op de top. Hieronder volgen nog een paar foto's van Eelke. Een uitgebreidere impressie staat op Eelke en Roy's blogWat een aardige dag leek te worden, werd een dag met fenomenaal licht. We dronken nog een kopje thee op de top en skieden met z'n vieren weer naar beneden. Wat een mooie start van het seizoen!