zaterdag 16 maart 2013

Krokvatnet

Het is hier volop winter. Erik en ik waren van plan om vandaag samen op pad te gaan met onze nieuwe camera en lens, maar helaas ligt Erik inmiddels al de hele dag snotverkouden onder de wol. Ik zocht daarom een eenvoudig, maar mooi tochtje uit voor mezelf. Het werd Krokvatnet: een meer dat een kleine drie kilometer het Krokelvdal in ligt, op ongeveer 350 meter hoogte. Het startpunt ligt in Kroken op het vasteland, slechts 10 minuten rijden vanaf ons huis. Ideaal dus. 



Het waren moeilijke omstandigheden om goede foto's te maken, met de lucht net zo wit als de sneeuw, maar het was leuk om te spelen met de nieuwe mogelijkheden. Bovendien was er een mooie halo rondom de zon te zien, die gemakkelijk op de foto paste met de nieuwe groothoeklens.




Hoewel Krokvatnet geen bergtop is en ook zeker niet het hoogste punt in de omgeving, is het dit jaar één van de ti-på-topp wintertoppen. Niet gek ook, want het is zowel in de zomer als in de winter een mooie tocht. Ik heb besloten dit jaar voor het eerst officieel mee te doen aan ti-på-topp. M'n naam staat inmiddels in het boekje in onderstaande brievenbus en ik ga m'n tocht straks loggen op internet. Ben benieuwd hoe ver ik dit jaar kom.



Eindbestemming bereikt