zondag 24 maart 2013

Lentezon

De equinox is voorbij, waardoor onze dagen inmiddels langer zijn dan in Nederland. Na een aantal dagen met harde wind voelde het woensdag ineens als lente, met een strakblauwe lucht en een zon die voor het eerst in maanden weer warmte leek af te geven. Ik legde daarom na de lunch m'n werk neer en stapte in de auto richting Ersfjord. Een week of drie geleden had ik hetzelfde plan, maar gaf het meteen op toen ik onderaan Nattmålsfjellet stond. Het waaide toen hard en de noordhelling - waar ik tegenop wilde lopen - lag midden overdag nog volledig in de schaduw. Ik had geen zin om in m'n eentje te verkleumen (samen verkleumen is écht minder vervelend) en zocht de warmte van de auto weer op. Dit keer pakte het plan wel goed uit. Ik liep fluitend op m'n sneeuwschoenen omhoog en werd beloond met een fenomenaal uitzicht.

Ersfjorden


Kaldfjord en Tromsdalstinden in de verte (rechts)


Ersfjordbotn


 In de zon op de top