zondag 12 mei 2013

Gråtinden, Ringsvassøya

Het voorjaar is vroeg gestart. Een week of drie geleden steeg de temperatuur naar boven nul en is daar nauwelijks meer onder geweest. Omdat er rond Pasen zo'n dik pak sneeuw is gevallen, kunnen we daar in de bergen nog lang gebruik van maken. De laatste week is er tot ongeveer 200 meter hoogte veel sneeuw weggesmolten, maar daarboven kun je nog prima een skitocht uitstippelen. Geïnspireerd door een blog van Hanneke besloten we gisteren naar Gråtinden op Ringvassøya te gaan. Ideaal, want het startpunt ligt op ongeveer 200 meter hoogte. Aan het begin van de tocht zochten we onze weg door de sneeuwvlakken, maar we hoefden slechts één keer de ski's af te doen om een paar meter over stenen en mos te overbruggen.
Op ongeveer 500 meter hoogte kregen we uitzicht over de open zee.De hele dag lag Ringsvassøya in de zon, terwijl er een dun wolkendek over Tromsø lag dat zich niet verplaatste. We hadden er 's ochtends goed aan gedaan om een tocht ten noorden van Tromsø uit te zoeken.

De top was verlaten. Het was er windstil en warm. Ook deze keer bleven we zeker een uur op de top zitten met een fantastisch uitzicht over de open zee en de eilanden.Uitzicht richting Kvaløya en Vengsøya


Sandøya en Sørfugløya

Kvalsundet