woensdag 1 mei 2013

Tverrfjellet

Afgelopen zondag was het alweer stralend weer. Omdat we zaterdag al een tocht op fjellski's hadden gemaakt, besloten we zondag een relatief korte topptur te maken op onze randonnée ski's. Tverrfjellet hadden we nog nooit in de winter gedaan (wel eens op een mooie zomeravond). We hadden gehoord dat dit een leuke ski-berg is en dat bleek helemaal waar te zijn. Een erg goed alternatief voor de inmiddels bekende Rødtinden als je behoefte hebt aan een korte tocht.

Langs de hele weg over Kattfjordeidet - het eldorado voor toppturenthousiasten - stonden auto's geparkeerd en wij parkeerden die van ons daar vrolijk tussen. Binnen een uur stonden we op de top, waar we een poos in de zon hebben zitten bakken, totdat er een klein briesje bij kwam en de jassen weer aan moesten.

 In de heerlijke, warme zon....


 Met een prachtig uitzicht

Onder ons Nordfjord, een uitloper van Kattfjord

Zeker een uur hebben we op de top gezeten. Na bijna alles te hebben ingepakt, zoefden we op onze ski's binnen een kwartier naar de auto. Een heerlijke afdaling door perfecte sneeuw. Omdat Kattfjordeidet wat hoger ligt, heb je hier tijdens de laatste 100 hoogtemeters geen last van vervelende bomen die uitdagen voor knappe manoeuvres... Hieronder nog een paar foto's vanaf de top:


 Hier word je heel blij van! :-). Achter mij zie je de weg over KattfjordeidetThuis kwam Erik er achter dat hij z'n thermische shirt boven op de berg had laten liggen. Maandagavond had hij alweer zin in een tocht en besloot dat hij wel even kon gaan kijken of dat shirt nog niet weggewaaid was. Vlak voor zonsondergang stond hij op de top en om 22.30 was hij thuis met prachtige foto's en het vergeten shirt. Wat een geluk.


Bovenop Tverrfjellet rond zonsondergang