woensdag 2 oktober 2013

Indian summer


We hebben een prachtige herfst gehad, die inmiddels zo goed als voorbij is. De bomen zijn kaal en de eerste nachtvorst is geweest. Laat de winter maar komen. Deze blog heeft stil gelegen, maar omdat ik het leuk vind om foto’s van bijzondere momenten te documenteren, volgt hier een fotoverslag van de afgelopen weken.

Eind augustus, een lang weekend bezoek van Ellen en haar moeder. Van links naar rechts bij Krokvatnet, Nattmålsfjellet en Jamnfjellet (klik op de foto's voor een vergroting).

Op 1 september, het begin van de herfst, maakten we een ontzettend mooie tocht naar Straumsaksla op Kattfjordeidet.


Precies een week later, op 8 september - misschien wel de mooiste herfstdag - slenterden we een zondagmiddag rond op Bruna/Smørstabben, boven Grøtfjord.


Zaterdag 21 september verlieten we voor twee dagen de bewoonde wereld met z'n mobiele telefoondekking, elektriciteit, stromend water en internet. We maakten een tweedaagse tocht, gedeeltelijk door een maanlandschap, met overnachting in Ringvassbu.

We sloten september af met een theatervoorstelling op vrijdagavond. Niet zomaar, want ik had de hele week mijn kantoor verruild voor het podium in het kader van de "nacht van de wetenschap". Samen met theater-regisseurs, professionele acteurs, musici, en twee andere wetenschappers maakten we NordØstpasjonen - Spillet om det ville Arktis; een voorstelling waarin kunst, theater en wetenschap samenkomen rondom de gevolgen van klimaatverandering in het Arctische gebied. Het was ontzettend inspirerend en ik hoop hier in de toekomst meer mee te kunnen gaan doen.

Foto's: Stein Valkoinen