zondag 6 april 2014

Aafke op topptur

Een week geleden was Aafke op bezoek. Het doel was om veel te skiën in verse poedersneeuw (afgezien van gezellig met ons rondhangen natuurlijk...). Deze keer wilde Aafke als een echte Noor op topptur. Wij hebben de uitrusting, Aafke de skills, dus dat moest wel lukken. De winter werkte nog steeds niet echt mee, want er lag geen verse poedersneeuw. Maar er kon geskied worden. De eerste dag stond Rødtinden op Erik en Aafke's programma (ik hou het dit seizoen bij veilige wandeltochtjes :-)).

 Op de foto is het niet te zien, maar hier beginnen ze in lichte storm aan de tocht naar Rødtinden op Kvaløya

 Halverwege Rødtinden met uitzicht op Håkøya

Later in de week, na een dag met dusdanig slecht weer dat er niet geskied kon worden, was Tverrfjellet aan de beurt. Zoals de foto's laten zien was het flink bewolkt, maar dat maakt de omgeving er niet minder mooi op.Op zaterdag - vorig weekend - sneeuwde het de hele dag (verse poedersneeuw!) en maakten we van de nood een deugd: met z'n drieën bezochten we Ersfjord om koffie te drinken bij Bryggejentene, een café dat op een prachtige plek aan een fjord ligt. Aan het einde van de middag werd het heel even wat lichter, en liepen we nog wat rond op het strand naast het café om foto's te maken van het prachtige licht.
Zondag, op Aafke's laatste dag in Tromsø, konden Aafke en Erik nog een poosje spelen in echte verse poedersneeuw op de piste in Kroken.

Het waren weer ontzettend gezellige dagen. Inmiddels kijken we alweer uit naar Sjef z'n bezoek rondom de paasdagen.