dinsdag 26 augustus 2014

Bakvatnet

Zondag maakten we onze eerste echte "tur" met Hedda. Deze ging naar Bakvatnet: een meer op het vasteland in de buurt van Skittenelv. Dit keer hadden we alleen de draagzak bij ons, want we gingen naar een plek waar we niets zouden hebben aan de kinderwagen als back-up. Met een draagzak ben je zoveel mobieler en bereik je veel meer plekken dan met de kinderwagen. Erik droeg Hedda en ik had een rugzak gevuld met met broodjes, salade, drinken en natuurlijk luiers en schone kleertjes. Je weet nooit wat je onderweg allemaal nodig hebt.

Het weer was ideaal om met de draagzak te lopen. Een graad of 13, zonnig en windstil. Het was een mooie wandeling door een groen bos. Via een omweg liepen we in anderhalf uur naar het meer op 177 meter hoogte.
Aan het einde vonden we een prachtige, idyllische picknickplek aan het meer. Hedda sliep nog even door terwijl wij onze broodjes en salade aten. Precies toen we uitgegeten waren, werd Hedda wakker om te drinken. Een perfecte timing.
Nadat Hedda klaar was met drinken, maakten we nog wat foto's, waarna ze gauw weer terug ging in de draagzak voor de terugweg. In vijf minuten sliep ze weer. Dat hield ze de hele terugweg vol. We liepen in 45 minuten terug naar de auto. Het was een perfecte dag voor ons alledrie en daarmee ook een heerlijk baby-vriendelijk tochtje.