woensdag 15 april 2015

"Het vervolg" (gastblog van Bert en Leni deel II)

Het hoogtepunt van de regenachtige maandag is de zwemles van Hedda. Er wordt gestart met een nieuwe serie lessen. Hedda hoort bij de gevorderden binnen haar groep. Ze demonstreert hoe je zittend op een mat met de benen in het water naar je moeder kunt duiken die een meter van de kant staat. 'Zal ik het doen?' lijkt ze denken en hopla daar laat ze zich voorover vallen naar mama, die haar lekker eventjes onder water laat zweven voordat ze haar uit het water tilt. Een kind van tien maanden kan zeker triomfantelijk kijken. Helaas is er geen fotografisch bewijs.

Op dinsdag is het alweer prachtig weer. Weinig wind, redelijk zonnig, net boven nul. Deze laatste dag moeten we weer met Hedda de bergen in. De meest ideale tocht voor haar is Nattmålsfjellet. Zondag gingen we tijdens bewolkt en regenachtig weer, vandaag hebben we dus gunstiger omstandigheden. Dat moet leuk genoeg zijn. We krijgen er geen spijt van. Het is zo heerlijk dat we lekker kunnen rondstruinen tijdens de klim. Bovenop is het wel fris, dus gaan we vlot weer omlaag. Hedda vermaakt ons op de terugweg met haar gebrabbel. Ze is vast de enige persoon die deze tocht dit seizoen al drie keer heeft gemaakt (afgezien van haar moeder dan...).

Over twee maanden zien we Hedda weer. Dat klinkt lang, maar we hebben weer een vracht mooie ervaringen met elkaar opgedaan.


Panorama op de top (klik voor een vergroting op de foto)
Een trotse opa en oma en blije Hedda