maandag 12 augustus 2013

Zomervakantie

Na een maand lang klussen zijn we een ruime week geleden verhuisd naar ons nieuwe, eigen huis. We hebben 10 volle dagen lang fantastische hulp gehad van Bert en Leni met onder andere schuren, behangen en verven. We zijn hartstikke blij met het eindresultaat en we zijn onze hulptroepen (die het klussen zagen als een investering in hun vakantiehuis) ontzettend dankbaar. Van het nieuwe balkon hebben we al goed gebruik gemaakt, want het waren zonnige, warme (20+) klusdagen.Vanaf het balkon (boven en onder). Het mooiste uitzicht van Tromsø!Lunch op het balkon

Het verhuizen ging vrij gemakkelijk, want een groot deel van de spullen kon schuin omhoog worden gestoken, van het oude balkon naar ons nieuwe balkon.


Tussendoor namen we af en toe de tijd om een mooie wandeling over het eiland te maken, of om te picknicken op een mooie plek.

Picknicken in Lyfjord

Afgelopen week (onze laatste vakantieweek) hadden we tijd voor een paar tochten. Maandag begonnen we met een wandeling naar Gråtinden op Ringvassøya, waar we niet lang geleden nog vanaf skieden. Ondanks de stevige, koude wind, werd het een mooie tocht. Het contrast met midden mei was groot.
Op dinsdag begonnen m'n ouders en ik op tijd met een wandeling naar Kjølen (790 m) op Kvaløya. Een mooie en toegankelijke wandeling naar een plek die we vanuit ons nieuwe keukenraam zien liggen. De temperatuur was weer iets gestegen en er kon zelfs in korte broek worden gelopen. Onderweg kwamen we regelmatig kleine groepjes rendieren tegen.


Een goed pad tijdens de eerste helft van de wandeling, uitzicht op Nordtinden

Wegwijzers op de tweede helft richting de top, waar geen duidelijk pad meer loopt


 Uitzicht op Store Blåmannen in het westen

 Bovenop Kjølen, 790 m