donderdag 16 augustus 2012

Boven de mist: Stålhovet en Bakaromntinden

De afgelopen dagen was het prachtig weer. Een paar dagen achter elkaar lag er 's ochtends en 's avonds een deken van mist over Tromsø, die vaak verdween zo snel de zon wat kracht kreeg, maar grotendeels boven de fjorden bleef hangen. Prachtige omstandigheden om de bergen in te gaan. Dinsdag ging ik er samen met Eelke en Hanneke op uit, die allebei ook in Tromsø wonen. Via Rundfjellet en Lille Blåmannen liepen we naar Stålhovet: een berg op Kvaløya waar ik tot nu toe alleen op ski's was geweest. Tot aan de boomgrens (op ongeveer 300 meter hoogte) liepen we door de mist. Daarna kregen we een spectaculair zicht over de omgeving van Tromsø.


Langzaam trok de mist zich terug en kregen we meer te zien van de omgeving.

De brug naar Håkøya op de voorgrond

De brug tussen Tromsø en Kvaløya is net zichtbaar geworden

De tocht ging door mooi gevarieerd terrein. Onderweg hebben we volop van de zon genoten en gefotografeerd.Hanneke met camera bij een fotogeniek meertje

Eelke met camera en uitzicht op mooie bergtoppen


 
Heel veel stenen tijdens de laatste kilometer tot de top

En sneeuw....

Hanneke, Eelke en ik op Stålhovet (861 meter)

Na deze geweldige tocht moest er woensdag weer gewerkt worden. De omstandigheden waren hetzelfde als dinsdag en om half drie vroeg Peter of ik nog plannen had voor de rest van de middag en avond. We besloten ter plekke om nog een tocht te maken. Het werd Bakaromntinden op Malangen. Rond vijf uur begonnen we aan een geweldige avondtocht. Ik had dit keer alleen m'n iPhone bij me, waarmee ik slechts een paar foto's heb gemaakt in het mooie avondlicht. Toen we vanaf de top weer omlaag liepen en de zon inmiddels erg laag stond, gleed de mist met een behoorlijk tempo het Malangenfjord binnen. Wat een fantastisch gezicht om dat vanaf de berg te aanschouwen.

Daar komen de wolken...

Boven de mist!