zondag 5 augustus 2012

Sandnessjøen

Vorig jaar tijdens onze vakantie in Helgeland (een kustregio in de provincie Nordland) eindigden we in Sandnessjøen aan de voet van de zeven gezusters (Syv Søstre): een rij van zeven markante bergen op een eiland. Na het beklimmen van één van deze bergen wilden we hier graag nog eens terugkeren met beter weer. Het weer was ook deze zomer niet bepaald stabiel in heel Noorwegen, maar we gokten het er op en reden weer naar Sandnessjøen. 

Uitzicht op vier van de zeven gezusters vanaf de camping

Mooie zonsondergang vanaf de camping

De zeven gezusters lagen er nog net zo uitnodigend bij als vorig jaar. Na een nacht van flinke regenbuien op ons kleine tentje was de lucht zowaar wat opgeklaard. De bergschoenen gingen weer aan en wij gingen er op uit om onze nummer twee van de zeven te bedwingen. Deze gezusters zijn erg fijne bergen waar veel geklauter aan te pas komt. We zijn er nog steeds niet zat van.


Onderweg naar de top. Uitzicht richting het zuiden.

Uitzicht in westelijke richting over zee
Twee pauzerende mensen onder ons

Magnifiek uitzicht op de top!

Uitzicht landinwaarts

Na deze beklimming begon het flink te regenen zonder vooruitzichten op beter weer, waardoor we wederom besloten dat er niets anders op zat dan iets eerder dan gepland de laatste 780 kilometer naar Tromsø te rijden. Het beklimmen van alle zeven gezusters schiet op deze manier niet echt op, maar wie weet staan we volgend jaar weer aan de voet van deze rij bergen met ons tentje. Mooi was het zeker!


Donkere wolken en mooie kleuren tijdens de rit naar Tromsø