woensdag 8 augustus 2012

In de wolken

Het lijkt alsof de herfst al is begonnen in Tromsø. De hele maand juli schijnt het hier erg nat en koud te zijn geweest. Ook de afgelopen week was het niet best, maar met temperaturen tussen 8 en 12 graden en veel laaghangende bewolking kun je nog steeds buiten zijn. Dat bewezen mijn ouders aan de hand van hun foto's toen wij thuis kwamen van vakantie. Zij namen ons de afgelopen week op sleeptouw naar bergtoppen rondom Tromsø uit hun ti-på-topp programma.

Rødfjellet, 45 minuten rijden ten westen van Tromsø, stond al lang op onze agenda. Terwijl de wolken extraam laag hingen in Tromsø, was het licht daar prachtig. Wat een geluk!

Gebrek aan zon zorgt voor uitstekende omstandigheden om alles dat bloeit en groeit te fotograferen. Terwijl zelfs de laagste toppen in de wolken hingen, kozen we de volgende dag een wandelingetje uit tussen Kvaløyvågen en Kifjord. Met korte broek en lage schoenen door eindeloos moeras werd ik lek gestoken door de muggen en kon ik mijn sokken bij de auto uitwringen, maar je moet er wat voor over hebben om een frisse neus te halen.


Eigenlijk wilden we afgelopen donderdag de Tromsdalstinden op. Er hing teveel lage bewolking, dus liepen we door de wolken naar Rødryggen. Alles was vooral heel erg groen en grijs om ons heen.

Zaterdag hield Erik het even voor gezien, maar hield ik mijn ouders gezelschap tijdens een tochtje naar Rundfjellet. Inmiddels zitten ze op respectievelijk 9 en 10 afgevinkte ti-på-top-toppen! Over de tocht naar de Tromsøse top der toppen later meer.